Fremragende løsninger på stål og gitterspær

Skrevet af den 26 aug, 2015 |


Fremragende løsninger på stål og gitterspær

De fleste tagkonstruktioner er bygget op på en måde med gitterspær, det kan man se specielt i store haller; det kan være sportshaller, maskinhaller eller lagerhaller. Det er kun fatasien der sætter græser. Det er vigtigt at disse konstruktioner holder når det er i så stor skala. Derfor er den eneste rigtige materiale at anvende.

Stål er en legering mellem jern og kulstof. Stål bliver brugt i rigtig meget konstruktion pga. dens fremragende styrke og på samme tid er det rigtigt billigt at producere. Stål har altid været meget anvendt. Det første stål man kender til stammer tilbage fra omkring 2.000 før kr. I oldtiden var det utroligt svært at få jern til at være rent, der var tit affaldsrester fra jorden i metallet. I moderne tid hvor man har helt perfekte former for industrielle maskiner til at fremvinde dette er det slet ikke noget problem at få jern rent. Men dengang var det et kæmpe problem at sværd knækkede hvis jernet havde en urenhed. Der indtrådte det berømte Damaskus sål. Senere under den industrieller revolution begyndte man i højere grad at kunne bearbejde stålet så det kunne indgå i større konstruktioner.

Hos Grædstrup Stål A/S har man taget dette ind i det nye årtusinde, hvor man bygger stålkonstruktionerne på et robotanlæg der sørger for at samtlige produkter bliver ensartede. Dernæst bliver stålet pulverlakeret dette giver materialet et flot finish som gør at selve stået kan stå frem selv og være en del af designet. Så står du og skal bruge gitterspær eller noget andet til dit næste byggeprojekt så er det værd at tage et kig forbi Grædstrup Stål, de kan levere gode løsninger og har over 30 års erfaring i branchen. Det er kun fatasien der sætter grænser for hvad der kan bygges i stål.

stål – gsas.dk